Ερυθρός Τόνος σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Ερυθρός Τόνος σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Φιλέτο ερυθρού τόνου ο οποίος διατηρείται σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κόκκινη καυτερή πιπεριά.  Η τρυφερή υφή και η καταπληκτική γεύση του θα σας συναρπάσει . Χωρίς συντηρητικά.

Οδηγίες αποθήκευσης

Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο και καταναλώνεται εντός ολίγων ημερών.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προϊόντος

  • Μη βιολογικό
  • Χωρίς συντηρητικά

Τόνος Αλοννήσου

Ο τόνος Αλοννήσου, γνωστός και ως τονάκι Αλοννήσου, είναι προϊόν συσκευασμένου τόνου που ανήκει στα είδη του λευκού και  ερυθρού τόνου.

Ο τόνος αλιεύεται, συνήθως με παραγάδια και εν συνεχεία, όσο είναι φρέσκος, γίνεται η επεξεργασία του. Ο τόνος καθαρίζεται προσεκτικά και βράζεται ελαφρά με θαλασσινό αλάτι. Το 50% περίπου που απομένει το βάζουν αποστεριωμένο σε γυάλινα βάζα μαζί με αραβοσιτέλαιο, ελαιόλαδο ή νερό και το συντηρούν, μέχρι πέντε χρόνια.

Ο τόνος αλοννήσου θεωρείται εκλεκτό προϊόν, παγκοσμίως γνωστό για τη γεύση του και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές, ακόμη και για σούσι, και μπορεί να καταναλωθεί και σκέτος.

O τόνος, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε  μια εκλεπτυσμένη γεύση με μια ισορροπημένη διατροφή.

Ο φρέσκος τόνος ανήκει στα λεγόμενα λιπαρά ψάρια, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλές περιεκτικότητες σε ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα

Οι τόνοι ταξιδεύουν σε ομάδες και κάθε ομάδα ακολουθά τον αρχηγό της που ηγείται του ταξιδιού. Πολλές φορές τους αρέσει να συναθροίζονται και να συνταξιδεύουν με άλλα είδη τόνων όπως είναι ο κιτρινόπτερος η ακόμη και ο bluefin. Ο μέσος όρος ηλικίας που συλλαμβάνονται είναι 1 ½ με 4 ½ χρονών ενώ το μέγιστο όριο ηλικίας τους είναι 10 χρόνια. Το συνήθεις μέγεθος των ψαριών που συλλαμβάνονται στο νησί μας είναι 5-10 κιλά δηλαδή 2 με 2 ½ χρονών ψάρια.