Αφιέρωμα σε πρότυπα Ελληνικά προιόντα

Categories Eλληνικά Προιόντα

Το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας βροντοφωνάζει μέσα απ΄τις πεντανόστιμες σελίδες του ότι σ΄αυτή τη χώρα η γεύση,η σωστή διατροφή,η έμπνευση και η εξέλιξη είναι οι πρωταγωνιστές στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης!

Γνωριμία με τον Τόνο Η Αλοννησιώτισσα

Η οικογένεια … Η παράδοση … Το μεράκι … Η εμπειρία … Το όραμα … Η Kική κι η Ανδρομάχη έχουν βάλει υψηλούς στόχους στην παραγωγή τους … Ο τόνος Αλοννήσου παραμένει ένα ιδιαίτερο και πολύ θρεπτικό προιόν ! Κι εμείς το δοκιμάσαμε και το προτείνουμε … Α-Ω :

-Μιλήστε μας για το ξεκίνημα της παραγωγής

Ανδρομάχη Αναγνώστου : Στην Αλόννησο είναι το εργαστήριο μας όπου γίνεται η επεξεργασία και η τυποποίηση του τόνου. Η παραγωγή ξεκίνησε από τη μητέρα μας Ευμορφία Καλογιάννη και τον πατέρα μας Νικόλαο Αναγνώστου γύρω στο 2005. Τώρα η εταιρεία συνεχίζεται από εμάς τις αδερφές Ανδρομάχη και Κική Αναγνώστου. 

-Πείτε μας  για την εξέλιξη της εταιρείας

Ανδρομάχη Αναγνώστου : Το 2009 φτιάξαμε καινούργιες εγκαταστάσεις , λόγω αυξημένης ζήτησης του προιόντος μας. Το εργαστήριο επεξεργασίας και τυποποίησης τόνου Η ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Η επωνυμία πλέον είναι ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ & ΚΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ο. Ε. 

Κική Αναγνώστου : Στα 15 χρόνια εμπειρίας μας στο χώρο τυποποίησης του τόνου – Alalunga είναι η ονομασία του – διατηρούμε αναλλοίωτη την παραδοσιακή συνταγή,που έχει κάνει μοναδικό τον τόνο μας σε γεύση και ποιότητα! 

Κική Αναγνώστου : Το άρτιο εξοπλισμένο εργαστήριο μας λειτουργεί διατηρώντας όλες τις προδιαγραφές και τους κανόνες υγιεινής. Η υψηλή ποιότητα εξασφαλίζεται από την ποιοτητα του ψαριού που είναι αλιευμενο σε Ελληνικά νερά.

-Πότε είναι η περίοδος παραγωγής του τόνου;

Κική Αναγνώστου : Τα προιόντα μας είναι λευκός τόνος σε νερό, σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σε ηλιέλαιο. Η περίοδος παραγωγής είναι από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο. Το προιόν που παράγουμε είναι εποχιακό. Ο τόνος ξεκινάει να αλιεύεται από αρχές Ιουνίου.

-Ποιο από τα προϊόντα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι σας;

Ανδρομάχη Αναγνώστου : Το προιόν που δε λείπει από το τραπέζι μας είναι ο λευκός τόνος σε ηλιέλαιο.