Συνταγές

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε στο τοματάκι λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τυρί. Καλή μας όρεξη!

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 400γρ τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 βάζο τόνο “Η Αλοννησιώτισσα” 370γρ 
  • λίγο λάδι
  • αλάτι – πιπέρι

Ρύζι με τόνο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και τα λαχανικά με τις 2 κούπες νερό και αλάτι να βράσουν, μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, και στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό ή το λαδι και τα αφήνουμε σε 1 πιάτο. Οτάν το ρύζι μαγειρευτεί σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον τόνο με το κρεμμυδάκι το ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά να αναμειχτούν σωστά και στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο λαδί. Αφού ανακατέψαμε σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!

Συστατικά

  • 1 κούπα ρύζι μπασμπάτι
  • 1 κούπα λαχανικά ανάμεικτα κατεψυγμένα (αρακά, καρότο, φασολάκια)
  • 2 κούπες νερό
  • 1 βάζο τόνο “Η Αλοννησιώτισσα” 370γρ 
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Video συνταγές

Πολύχρωμη τονοσαλάτα

Ο κουζινομπαξές του Γιάννη

Ζυμαρικά “Pasta Boukis” με τόνο Αλοννήσου

Τόνος Αλοννήσου κόκκινο & πράσινο σπανάκι κ.ά.