“ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ BISQUE ΓΑΡΙΔΑΣ Ή ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ EXECUTIVE CHEF ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΤΡΑΧΙΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ τόνο σε ελαιόλαδο Αλοννησιώτισσα
500 γρ λινγκουίνι
1 μικρό κολοκυθάκι
1 πράσινη πιπεριά
Μισή κόκκινη πιπεριά
10-12 τοματίνια cherry
1 μικρό κρεμμύδι
20 γρ κάπαρη ξαλμυρισμένη
80 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι
250-300 γρ bisque γαρίδας ή σάλτσα τομάτας
Μισό ματσάκι μαιντανός
2 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ βούτυρο
70 γρ παρμεζάνα τριμμένη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ BISQUE ΓΑΡΙΔΑΣ
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Μισό ματσάκι σέλερυ
2-3 καρότα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
Όσα περισσότερα κεφάλια γαρίδας έχουμε
Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Μισό ποτήρι λευκό κρασί ή ούζο
Λίγο θυμάρι
Λίγο σχοινόπρασο
Λίγο μαιντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” το Σάββατο 16 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένους την Ισιδώρα Τραχιλίδου και τον Γιάννη Κατσιφαράκη να μοιράζονται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ ΣΕ ΝΕΡΟ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ EXECUTIVE CHEF ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ τόνος Αλοννησιώτισσα σε νερό
15 κολοκυθοανθούς
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι μαιντανός
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι μάραθος
300 γρ ρύζι νυχάκι ή αρμπόριο
Ελαιόλαδο όσο επιθυμείτε
Αλάτι
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ( προαιρετικά )
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Λίγος δυόσμος
Λίγο πορτοκάλι ξύσμα και χυμός
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” το Σάββατο 16 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένους την Ισιδώρα Τραχιλίδου και τον Γιάννη Κατσιφαράκη να μοιράζονται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΟΝΟ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ EXECUTIVE CHEF ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΤΡΑΧΙΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ τόνος πικάντικος Αλοννησιώτισσα
3 τομάτες ώριμες αλλά σκληρές
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
2-3 πατάτες βρασμένες σε κύβους
½ ματσάκι μαιντανός
6-7 κλωνάρια άνιθος
80 γρ ελιές ροδέλες χωρίς κουκούτσι
4 μεγάλους ντάκους σε τρίμμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1 κούπα μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας brandy
Μισή κουταλιά της σούπας κέτσαπ ή BBQ sauce
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ
Μισό ματσάκι άνιθος
150 γρ ελαιόλαδο
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” το Σάββατο 16 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένους την Ισιδώρα Τραχιλίδου και τον Γιάννη Κατσιφαράκη να μοιράζονται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΤΟΝΟ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ EXECUTIVE CHEF ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ τόνος Αλοννησιώτισσα σε ελαιόλαδο
4 ώριμα αβοκάντο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι μαιντανό
1 ματσάκι δυόσμο
2 τομάτες κομμένες καρέ
Χυμός από 1-2 λεμόνια ανάλογα πως το θέλετε
Αλάτι
Πιπέρι
Ντακάκια χαρουπιού
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” το Σάββατο 16 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένους την Ισιδώρα Τραχιλίδου και τον Γιάννη Κατσιφαράκη να μοιράζονται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΝΟ ΘΕΛΕΤΕ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ EXECUTIVE CHEF ΕΛΕΝΗΣ ΨΥΧΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΟΥ
250 γρ τόνος Αλοννησιώτισσα πικάντικος
250 γρ μαγιονέζα
Κάπαρη κατά προτίμηση
Άνιθος κατά προτίμηση ψιλοκομμένος
1 τριμμένο καρότο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα χωρίς το πράσινο μέρος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ
100 γρ ανάλατο βούτυρο
250 γρ νερό
150 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά χτυπημένα
2 αυγά για άλειμμα
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένη την Ελένη Ψυχάρη να μοιράζεται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ EXECUTIVE CHEF ΕΛΕΝΗΣ ΨΥΧΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
300 γρ τόνος Αλοννησιώτισσα σε ελαιόλαδο
2 κούπες κους κους
2 κούπες νερό
10 τμχ λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
Αγγουράκι τουρσί όσο θέλετε
100 γρ καλαμπόκι
1 iceberg μέτριο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι από κρασί
1/2 κουταλιά της σούπας πιπέρι
1/2 ή και λιγότερο κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο ( προαιρετικά )
1/2 ποσότητα απ΄το λάδι του τόνου
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένη την Ελένη Ψυχάρη να μοιράζεται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ EXECUTIVE CHEF ΕΛΕΝΗΣ ΨΥΧΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ τόνος σε νερό ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ
1/2 ματσάκι δυόσμος μόνο τα φύλλα
5 τμχ κολοκύθια τριμμένα
3 τμχ καρότα τριμμένα
300 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
Φρυγανιά όσο πάρει
Αλεύρι όσο πάρει
3 τμχ αυγά
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένη την Ελένη Ψυχάρη να μοιράζεται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΣΕ ΗΛΙΕΛΑΙΟ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ EXECUTIVE CHEF ΕΛΕΝΗΣ ΨΥΧΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ
300 γρ τόνος Αλοννησιώτισσα σε ηλιέλαιο
12 τομάτες που τους έχουμε βγάλει το εσωτερικό, το οποίο και κάνουμε πολτό
400 γρ καστανό ρύζι
1-2 κύβους λαχανικών
1 συσκευασία τόνος σε ηλιέλαιο στραγγισμένος
1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδια ξερό λευκό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο όσο επιθυμείτε να βάλετε
20 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένο
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στην εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένη την Ελένη Ψυχάρη να μοιράζεται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“CHILLI CON CARNY ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΥ ΤΟΝΟΥ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ EXECUTIVE CHEF ΕΛΕΝΗΣ ΨΥΧΑΡΗ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ πικάντικος τόνος Αλοννησιώτισσα
150 γρ ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή πολτός
200 γρ διάφορες πιπεριές
25 γρ ψιλοκομμένο πολτός σκόρδου ή ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σκόνη σκόρδου ( 5 σκελίδες )
100 γρ πελτές τομάτας
1 συσκευασία τοματάκι κονκασέ
50 γρ καυτερή πάπρικα ή πιπεριά
30 γρ ζάχαρη λευκή ή καστανή
250 γρ κόκκινα φασόλια
250 γρ καλαμπόκι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MIX ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
20 γρ καπνιστή πάπρικα
100 γρ σκόνη κόλιανδρου
20 γρ μαύρο πιπέρι
20 γρ κύμινο
20 γρ γλυκιά πάπρικα
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στην εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένη την Ελένη Ψυχάρη να μοιράζεται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ ΣΕ ΗΛΙΕΛΑΙΟ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ EXECUTIVE CHEF ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
300 γρ τόνος Αλοννησιώτισσα σε ηλιέλαιο
500 γρ φασόλια μαυρομάτικα
1 ματσάκι σέλινο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαιντανός
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κουτάλια της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στην εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένους τους Ισιδώρα Τραχιλίδου και Γιάννη Κατσιφαράκη να μοιράζονται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΟΝΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΦΑΒΑ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ EXECUTIVE CHEF ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
500 γρ Αλοννησιώτισσα σε ελαιόλαδο
1 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
200 γρ κάπαρη ξαλμυρισμένη
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι μικρό celery
Ξύσμα lime
Αλάτι
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
500 γρ φάβα
1 μέτριο κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Νερό ( χρειαζόμαστε έναν χυλό όχι πηχτό )
Μισό ποτήρι φρυγανιά
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στην εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένους τους Ισιδώρα Τραχιλίδου και Γιάννη Κατσιφαράκη να μοιράζονται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
“ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΟΝΟ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ” ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ EXECUTIVE CHEF ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΤΡΑΧΙΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
250 γρ πικάντικος τόνος Αλοννησιώτισσα
500 γρ πένες ελαφρώς al dente
1 Πράσινη πιπεριά
1 Κόκκινη πιπεριά
2-3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
1 αβοκάντο ώριμο
1 ματσάκι μαιντανός
1/3 απ΄το ματσάκι άνιθος
Μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού και λίγο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκι φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά μαγιονέζα
Μισή κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Σερβίρεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμάκι ή σκορδόψωμο
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείτε στην εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένους τους Ισιδώρα Τραχιλίδου και Γιάννη Κατσιφαράκη να μοιράζονται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
"ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΟΝΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ ΣΕ ΝΕΡΟ" ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ EXECUTIVE CHEF ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΤΡΑΧΙΛΙΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ
200 γρ τόνος Αλοννησιώτισσα σε νερό
150 γρ γαρίδες ψιλοκομμένες
Μισό κουτάλι της σούπας σχοινόπρασο ή πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι μαιντανός
Μισό κουταλάκι του γλυκού ξύσμα lime
1-2 πρέζες ξύσμα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή όσο χρειαστεί για να δέσουν τα υλικά
Αλάτι
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
2-3 αυγά-αλάτι και πιπέρι μέσα στα χτυπημένα αυγά
1 κούπα αλεύρι
500 γρ πάνκο ή τρίμμα μπαγιάτικου ψωμιού
70 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Σερβίρεται με … Πράσινη σαλάτα mesclun
Μαρούλια
Τοματίνια
Αγγουράκια
Κρουτόν
Flakes παρμεζάνας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ DRESSING ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ
250 γρ ελαιόλαδο
100 γρ ξύδι λευκό βαλσάμικο
80 γρ μουστάρδα προαιρετικά
150 γρ μέλι
10 φύλλα δυόσμου
Αλάτι
Πιπέρι
Την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθείται στην εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο :
“ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι με καλεσμένους τους Ισιδώρα Τραχιλίδου και Γιάννη Κατσιφαράκη να μοιράζονται μαζί μας μοναδικές συνταγές του βραβευμένου με πέντε αστέρια τόνου “ΑΛΟΝΝΗΣΙΩΤΙΣΣΑ”
Ρύζι με τόνο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και τα λαχανικά με τις 2 κούπες νερό και αλάτι να βράσουν, μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, και στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό ή το λαδι και τα αφήνουμε σε 1 πιάτο. Οτάν το ρύζι μαγειρευτεί σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον τόνο με το κρεμμυδάκι το ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά να αναμειχτούν σωστά και στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο λαδί. Αφού ανακατέψαμε σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!
Συστατικά
- 1 κούπα ρύζι μπασμπάτι
- 1 κούπα λαχανικά ανάμεικτα κατεψυγμένα (αρακά, καρότο, φασολάκια)
- 2 κούπες νερό
- 1 βάζο τόνο “Η Αλοννησιώτισσα” 370γρ
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο